Miten kuohuviinipullo avataan?

Monesta kuohuviinipullon korkin poksahdus on hauskaa, mutta se ei ole kuohuviinin tehtävä. Liian nopeasta avaamisesta seuraa äkillinen painehäviö, joka aiheuttaa pullon sisällön kuohumisen yli. Pahimmassa tapauksessa kuohuviiniä häviää useamman lasin verran.

Liikuta pulloa hitaasti, poista metallifolio ja sidelanka. Ota korkista kiinni tarjoiluliinalla ja kierrä pulloa hitaasti samalla ulostulevan korkin vauhtia "jarruttaen". Pidä korkista hyvin kiinni ja anna hiilidioksidin haihtua hitaasti pullosta. Pullo tulisi kallistaa 45 asteen kulmaan, sillä silloin korkissa on vähemmän painetta ja pullon avaaminen on helpompaa. Kun pullo avataan liian nopeasti, äkillinen painehäviö aiheuttaa usein pullon sisällön kuohumisen yli. älä suuntaa pullon suuta missään tapauksessa ihmisiin päin, sillä karkaava korkki saattaa aiheuttaa suurta vahinkoa.

Vinkki: Jos korkki on lujassa, voit käyttää apuna samppanjapihtejä (tai pähkinänsärkijää). Jos korkki murtuu, korkkiruuvista on apua – käytä silloin tarjoiluliinaa pullonkaulan ympärillä kaiken varalta.

Yhdestä 75 cl:n kuohuviinipullosta saadaan 6-7 lasillista. Laseista tulisi täyttää vain 2/3.