Kysytyt kysymykset:

Vinkkejä valmistujaisjuhlien kuohuviinitarjoiluun?

Lakkiaiset ja muut koulunsa päättävien valmistujaisjuhlat ovat monelle tärkeimpiä perhejuhlia. Maljajuomana on itseoikeutetusti kuohuviini tai aito samppanja. Valmistujaisjuhlien kuohuviinitarjoilussa onnistut helposti, kun noudatat muutamaa perusohjetta. Ohjeita voit tietysti soveltaa myös muihin juhliin kuten syntymäpäiviin, tupaantuliaisiin, eläkkeellelähtöjuhliin, kihlajaisiin, häihin, isompiin uuden vuoden tai vapun juhliin.

Tervetuliaismaljan annoskoko on 12 cl (täytä kuohuviinilasista noin 2/3). Tavallisesta kuohuviinipullosta (75 cl) riittää kuohuviiniä noin kuudelle. Magnumista (1,5 l) riittää siis noin 12-13 vieraalle.

Kuohuviini tarjoillaan aina jäähdytettynä eli noin 6-8 asteisena. Alkoholiton kuohuviini noin 8-10 asteisena. Jos valitsit kuohuviinin myös valmistujaisjuhlien noutopöydän viiniksi, laske menekiksi noin kaksi annosta ruokailijaa kohden. Ruokailun jälkeen alkoholia kuluu noin annos / tunti henkilöä kohti.

Jäähdytä kuohuviinipullot riittävän ajoissa. Jääkaapissa oikea tarjoilulämpötila saavutetaan noin 2-3 tunnissa. Vältä pakastinta ja muista, että liian kylmänä kuohuviini menettää makuominaisuuksiaan.

Useamman maljan kohottavalle päivänsankarille pitää varata myös alkoholiton vaihtoehto tai matala-alkoholinen vaihtoehto kuten Elysée Arena. Päivänsankaria voi hemmotella samppanjalla, vaikka muille vieraille tarjottaisiinkin kuohuviiniä.

Avaa kuohuviinipullo hitaasti, niin sisältö ei kuohu yli. Tarkemmat ohjeet löydät tältä sivulta kohdasta “Miten kuohuviinipullo avataan” Siellä on myös havainnolliset videot pullon avaamisesta perinteisesti tai näyttävästi sapelilla.

Suurissa juhlissa, jossa vieraita on paljon, on myös monta makua. Tällöin maljajuomaksi kannattaa valita mieluummin makeampi kuin kuiva kuohuviini. Kuohuviinit –sivulla voit hakea eri vaihtoehtoja myös makeusasteiden mukaisesti.

Suosittelemme valmistujaisjuhliin maljakuohuviiniksi esim.

Kauniin ruusunpunaisen Thandi Sparkling Rosé Sec. Se sopii myös seurusteluviiniksi sekä noutopöydän makeiden jälkiruokien kumppaniksi. Kokeile vaikka mehevän mansikkakakun kumppanina, jonka valmistusohjeen löydät reseptit –sivuilta. Kuohuviinien klassikko, puolikuiva Elysée No:1 on aina varma valinta. Sopii myös seurustelujuomaksi sekä noutopöydän makeiden jälkiruokien kumppaniksi.

Espanjalainen cava Campo Viejo Cava Brut Reserva voitti Vuoden Viinit -2012 kilpailussa pronssia. Hinta-laatusuhteeltaan se on erinomainen valinta ja sopii hienosti täydentämään suolaisen noutopöydän, kevyiden alkupalojen sekä tapasten makuja. 

Tietysti aito samppanja MUMM Cordon Rouge Brut Magnum. Toimii myös noutopöydän rasvaisten kala- sekä kana- ja kalkkunaruokien kumppanina.

Lisää vaihtoehtoja voit hakea maittain, makeusasteittain sekä hintaryhmittäin kuohuviinit sivulta.